...Strawberry Chess Tart vs Asam Pedas Ikan...

hYe everyb0dy!!
lama xmembebel kat bl0g nie...
asyik p0st c0ntest 'n' giveaway jerk...
b0wink ar plak kan...
s0...
nak citer pe eyh??..

urmm...
haaa...
ari nie h0neyz men msak2 taw...
haha...
msak pe??..
h0neyz masak 'Asam Pedas' jerk...
*ek eh...pndai msak ke h0neyz nie??..

hello0....
jgn pndang i sebelah mata 0ke...
ingt i xpndai msak ke??..
tp msak yg simple2 jerklah...
yg c0mplex sket bl0m xpert lg...
dlm pr0ses belajar...
hehe...

hmmm...
s0 far,asam pedas tue b0leh ar tahan...
0wg kata...
b0leh makan laa drpd xbleh lngsung kan...
tp lpas msak,mst kna bg my m0m rsa dlu sbl0m served c0z tak0t ada kurang kat mana2 my m0m bleh tambah...
;)



Pastu ari nie my adik wat strawberry chess tart...
xcited gler dy nak wat...
dy tgk resepi kat dlm internet ar...
hbs dapur bersepah sbb dy...
penat nk menyimpan blik...
huhu...
s0,apa rsa tart tue eyh??..
urmm...
rasanya sedap jgak...

nak taw resepinya??..
meh nak gitaw...

TAT KEJU BLUEBERRY/STRAWBERRY



Bahan-bahannya:-
125 gm butter
125 gm majerin
100 gm gula halus
1 biji telur B
500 gm tepung gandum

Filling
250 gm jem strawberry/blueberry

Krim keju
250 gm krim keju
50 gm butter
50 gm gula halus
[Pukul semua bahan dan masukkan dalam tat]

Cara-cara membuatnya:-
1. Pukul butter, majerin dan gula sehingga kembang.
2. Masukkan telur dan kacau rata
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan kacau rata.
4. Pamkan adunan dalam acuan tat dan bakar dalam oven pasa suhu 170 selama 12 - 15 minit.
5. Keluarkan tat dan masukkan jem strawberry/blueberry dan keju kerim.
6. Bakar semula selama 5 minit lagi.
7. Angkat tat dan sejukkan.
8. Hidangkan.


p/s: cubalah...klau xsedap,jgn slhkan h0neyz plak eyh...hehe...

SaRaNghYe ;-)

0 0712 suka k0men bl0g h0neyz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT@SEGALA YG TERCATAT DI ATAS ADALAH HAK MILIK MISZ HONEYZ