Alamak...!! Bedak Arab pecah :(

A.S.S.A.L.A.M.U.A.L.A.I.K.U.M


"Alaaaa....camne nie..bedak Arab baru je beli dh pecah...xsempat nak pakai...ruginyaaaa...huhuhu...." 
eyh...jap3...bukan bedak arab h0neyz yg pecah taw...tue h0neyz cuma wat dialog sendiri je...hehe... korang penah jadik camtu x??.. pnyalah excited tunggu posmen anta parcel...buka2 parcel tue, tgk bedak Arab yg baru beli tue pecah...sedey giler kan...xsempat lg nak merasmikan... kadang2 kalau korang terima bedak arab yg pecah tue bkn sbb seller tue bg brg yg pecah tapi masalah pihak pengurusan pos yg tak berhati-hati masa menguruskan parcel walaupun pihak seller dah tampal sticker "fragile" dan menggunakan pembungkusan khas yg ada "bubble wrapping" tue.. Ataupun bedak Arab korang pecah sbb jatuh dari tempat tinggi... mesti rasa rugi nak buang kan...

So, h0neyz nak share ngan korang camne cara nk repair bedak arab yg dh pecah tue... senang je nak repair...

1. Firstly, korang susun semula bedak yg pecah berterabur tue dalam casing bedak...
2. Pastu korang masukkan air mineral sedikit demi sedikit dalam casing tue...
3. Bila isi bedak tue dah lembut, tekan dengan hujung jari untuk memampatkan tekstur bedak...
4. Setelah isi bedak bercantum, biarkan seketika agar bedak tue kering...
5. Tapi, jika tekstur bedak tue kelihatan merekah setelah kering, don't worry k... sebab bedak 
    xkan berterabur lg...
6. Permukaan bedak akan licin kembali bila korang selalu guna...

Okey...that's all.. berguna tak step2 h0neyz nie??..try larh kalau korang xcaya..
Kesimpulannya, jangan larh sedey klau bedak korang pecah yea.. b0leh kembali cantik seperti wanita arab dengan Bedak Super Summercake Kokuryu...chills y0oo...!! ^ ^

Ingin memiliki Bedak Super Summercake Kokuryu..??
PM sy di FB YUKA YUMIKO :-)


SaRaNghYe ;-)

6 0712 suka k0men bl0g h0neyz:

Ismah Atikah said...

Anda di tag. Wee XD http://diaryismah.blogspot.com/2013/04/the-2nd-giveaway-by-farah-arina.html

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Promosi dan GA sempena pembukaan blog shop ini sedang diadakan sehingga 30 mei. Jangan lupa follow ye.. :)

Terima kasih
~Hijab valley ~
http://hijab-valley.blogspot.com

Nur Faie said...

Assalamualaikum , tahniah anda telah menang GA ini : http://missikushi.blogspot.com/2013/04/pemenang-1st-giveaway-by-izah-ecah.html . Saya sebagai sponsor still tunggu detail daripada awak , sekiranya ada FB sila IM saya : http://www.facebook.com/nurfarahiazliana dan beritahu awak pengguna maxis / celcom or apa sahaja -.- Maaf mengganggu . Tolong balas secepatnya .

Syafiq Muhammad said...

ASSALAMUALAIKUM , DENGAN SUKACITANYA DIMAKLUMKAN DISINI ADA G.A TERBESAR MEI, MEMANG AWESOME . HADIAH TOP REFERRAL SEHINGGA RM150.++ . JOM JOM . ADA BANYAK LAGI HADIAH . ANDA DI TAG #491 .LINK TAGGING SILA KLIK SINI
LINK GA SILA KLIK SINI

syazana amira said...

berapa hang jual satu? lupa dah... hehe

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
COPYRIGHT@SEGALA YG TERCATAT DI ATAS ADALAH HAK MILIK MISZ HONEYZ